FABIÁN ESTAPÉ RODRÍGUEZ

Nascut el 1923 (Portbou) i fill de funcionari de ferrocarrils – Economista.

Llicenciat en Dret a Barcelona i doctor per Madrid, va ser degà de la Facultat d’Econòmiques, vicerector i rector de la Universitat de Barcelona. Catedràtic de Política Econòmica.

Va ser assessor de la Llei de reforma Tributària del 1957, del Pla d’Estabilització del 1959, de diversos Plans de Desenvolupament i de Ministeris del Govern Espanyol.

Va ser conseller de RENFE, TELEFÓNICA, ENTASA i ENHER entre altres empreses.

Els seus principals treballs han estat recollits a Ensayos sobre historia del pensamiento económico i Ensayos sobre economía española.

Ha publicat articles en la premsa escrita i actualment col·labora en el programa radiofònic d’El Matí de Catalunya Ràdio.

També ha publicat De tots colors, llibre de memòries reeditat diverses vegades i entre els llibres més venuts durant l’any 2000 i va ser guardonada amb el IV Premi Gaziel de Biografies i Memòries 1999. Presenta els records del que ha estat la seva vida, des de la seva infància passant per les seves dues èpoques de rector universitari i per les seves participacions en el govern de Madrid. S’hi parla de personatges com Adolfo Suárez, Manuel Fraga, Jordi Pujol, Ernest Lluch, Narcís Serra, Juan Antonio Samaranch…

El 30 de maig de 1992 l’Ajuntament de Portbou li va atorgar el títol de fill predilecte de la vila.